Mi a Dustless Blasting technológia? Ez is homokszórás?

dustless-logo-shadow

(A pormentes szemcseszórás nem homokszórás)

Az amerikai MMLJ Inc ( gyártó ) egy ipari méretekben is alkalmazható, a homokszórás hatékonyságát meghaladó felülettisztítási berendezést fejlesztett ki, amely képes az elavult, környezetvédelmi szempontoknak már nem megfelelő technológiák, illetve berendezések kiváltására.

A  környezetvédelmi előírások szigorítása, amely világszerte bekövetkezett, illetve még a mai napig is tart, minden vállalkozás számára – legyen az gyártó vagy felhasználó –  kiemelt fontossággal bír.

A gyártó vállalat 2012-ben mutatta be és kezdte meg a Dustless Blasting elnevezésű, nedves technológiájú üvegszóró berendezések forgalmazását, amely rendkívüli hatékonysággal, ipari méretekben teszi lehetővé különböző anyagokból készült felületek tisztítását.

Néhány a rendszer kiemelkedő előnyei közül:

Az eljárás szikraképződés mentes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tűzveszélyes, illetve olyan helyeken is alkalmazható, ahol nem megengedett a szikraképződés. Az eljárás ezen tulajdonságának köszönhetően nem szükséges a tisztítandó berendezések leállítása, illetve üzemszünete!

A Dustless Blasting technológiával végzett felülettisztítás nem jár porképződéssel. A nedves eljárásnak köszönhetően a tisztítandó gép, berendezés, illetve a környezetében működő további gépek leállítására nincs szükség, így elkerülhetők a leállásból, újra indulásból keletkező veszteségek. A tisztítandó berendezés közelében található eszközök nem porolódnak, nem sérülnek.

Miért teljesít jobban a Dustless Blasting?

Hogyan működik a Dustless Blasting, mely több mint a homokszórás.

Mi a Dustless Blaster?

A Dustless Blaster ( pormentes szemcseszóró ) “tankjában” vizet és koptató anyagot keverünk össze. A víz hozzáadásával drasztikusan megnöveljük a koptató anyag, azaz a szóróanyag tömegét. A víz jelenléte fokozott becsapódási energiát kölcsönöz, miközben a porképződést is megszünteti. Képzeljük el ha egy marék száraz homokot dobunk el egy cél felé, illetve ha egy marék nedves, víz áztatta homokkal tesszük ugyanezt. Melyik gyakorol nagyobb hatást a célra? A száraz homok szétomlik az eldobás pillanatában, és akár egy porfelhő folytatja útját. A nedves vagy vizes homok tömege nagyobb, nem fog felbomlani így a becsapódás pillanatáig megőrizve a kiindulási mennyiséget célba jut és ott hatványozott koptató hatást ér el. Ezen nagyon egyszerű elv okán működik sokkal hatékonyabban a Dustless Blaster ( pormentes szemcseszóró ).

A Dustless Blaster ( pormentes szemcseszóró ) a következő előnyök miatt sokkal hatékonyabb, mint az elavult száraz homokszóró, homokfúvó, szemcseszóró eszközök.

  • Gyorsabb –  A Dustless Blasting technológiát felhasználva egy autó teljes külső festékrétege eltávolítható akár 2 órán belül is.
  • Minimális por –  A víz csapdába ejti a port, a nedves szóróanyag nem szál a szélben, ezáltal az indirekt szennyezés leszorítható.
  • Alacsonyabb szóróanyag fogyasztás –  A Dustless Blasting technológiával kevesebb szóróanyaggal több munkát végezhetünk.
  • Rugalmas szóróanyag választás –  A Dustless Blasting technológia segítségével bármilyen szóróanyag felhasználható ami a vízben elsüllyed, és nem oldódik fel.
  • Nincs vetemedés – A víz mint hűtő- és “kenőanyag” megakadályozza a súrlódást nincs hőképződés, így nem vetemedik el a vékony fémlemez, ellentétben a homokfúvással ahol a homokszemcsék becsapódásakor hatalmas hő keletkezik, mely megnyújtja a tisztított fémlemezt.

Mobil technológia

mobilszoro_logo_3D_button

Technológiánk egyik fő előnye a mobilitás, így bármilyen jellegű tisztítást a helyszínen akadálytalanul el tudunk végezni anélkül, hogy a tisztítandó elemet el kellene szállítani vagy megbontani.

Cégünk hordozható kompresszorral rendelkezik, mely minden esetben biztosítani tudja a munkafolyamat hatékonyságát, illetve folyamatosságát. A szemcseszóró fejet 60 méter távolságig el lehet vinni a trélertől, ezért a gépjárművel nehezen megközelíthető területeken lévő szobrokat, falfelületeket, épületeket, tartályokat, vezetékeket, vasúti kocsikat és egyéb kontingenseket is gond nélkül tudjuk tisztítani.

Dustless Blasting működés közben