Hogyan működik a Szódaszóró, azaz mi a SodaBlasting™?

anipot300
SodaBlasting™ egy magasnyomású levegővel hajtott roncsolás nélküli módszer, amely tiszta szódabikarbónát (nátrium-bikarbonát) használ fel egy hordozható kompresszor által előállított sűrített levegő segítségével, melyet egy szórófejen keresztül 10 Bar nyomással (930km/h) szór a tisztítandó felületre. A szódabikarbóna 100%-ban természetes anyag, vízben oldható, az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, ezáltal a környezetet is védi. Szerkezetéből és puhaságából adódóan, a nagy nyomás ellenére kíméletesen tisztítja a legkényesebb felületeket, egyben óvja a munkát végző testi épségét. Más hagyományos robbantási gravitációs berendezésektől a SodaBlasting™ annyiban különbözik, hogy nem állandó a koptató kibocsátás, hanem teljes mértékben szabályozható. Az eredmény egy állandó és egyenletes koptató hatás. A keresztmetszeti ábra jól mutatja a módszer működési elvét.

A SodaBlasting™ tisztítási módszert előszeretettel alkalmazzák számos vegyipari, mezőgazdasági ágazatban, ezen kívül igen népszerű a kármentesítésben is.

Kiválóan megbirkózik a füst és korom által elszenesedett gerendákkal, födémekkel, padlókkal, és gondosan eltávolítja a tűz okozta mérgező maradványokat, illetve a tűz nyomán keletkezett kellemetlen szagokat.

A módszer biztonságosan tisztítja az üveg, műanyag, fa és fém felületeket egyaránt, a szóróanyag könnyedén behatol a nehezen hozzáférhető repedések, hasadékok közé, mindazonáltal a falban lévő elektromos vezetékekre nem jelent veszélyt.

Hogyan működik az üvegszemcse szóró azaz a Dustless Blasting?

dustlessblasting mobilszoro üvegszemcse szóróDustless Blasting™ egy magasnyomású levegővel végzett felülettisztítási eljárás,  Dustless Blasting™ technológia során alkalmazott szóróanyag újrahasznosított, osztályozott palacküveg őrlemény, röviden üvegszemcse amely előre meghatározott arányban vízzel van elegyítve. A tankban vegyített keverékét nagynyomású levegővel szórjuk a felületre a tisztítási folyamat során. Az üveg a homokszórókban alkalmazott kvarchomoknál jóval lágyabb anyag, amely a felülettel történő érintkezésekor porrá törik, a hozzáadott víz a szóróanyag tömegét megnöveli, ez által a száraz homokszórási eljáráshoz képest nagyobb hatékonysággal működtethető az eljárás, valamint a hozzáadott víznek köszönhetően nincs porképződés, nincs szikra képződés, nincs hőképzősé, az utóbbi okán nincs vetemedés mely jellemző a hagyományos homokszórásra. A tisztított felület minimális mértékben érdesedhet, az alkalmazott szemcsemérettől függően. Ultra Finom ( púder finomságú ) üvegszemcsét alkalmazva, a műanyag lökhárítókról, hajótestekről, … a hordozó felület károsodása nélkül eltávolítható a fedő és alapozó festékrétegek, gittek.

A világszerte terjedő szigorú környezetvédelmi előírások ösztönözték az MMLJ Inc-t, hogy ipari méretekben is alkalmazható, a homokszórás hatékonyságát meghaladó felülettisztítási berendezést fejlesszen ki, amely képes az elavult, környezetvédelmi szempontoknak már nem megfelelő technológiák, illetve berendezések kiváltására.

Ennek eredményeképpen született meg a DB jelzésű, nedves technológiájú üvegszóró berendezés, amely rendkívüli hatékonysággal, ipari méretekben teszi lehetővé különböző anyagokból készült felületek tisztítását.

Az eljárás szikraképződés mentes, így az eljárás során nem szükséges a tisztítandó berendezések leállítása, illetve üzemszünete.

A Dustless Blasting™ technológiával végzett felülettisztítás nem jár porképződéssel.

Mindkét technológia egyik fő előnye a mobilitás, bármilyen jellegű tisztítást a helyszínen akadálytalanul el lehet végezni anélkül, hogy a tisztítandó elemet el kellene szállítani vagy meg kellene bontani.