sodablasting-logo

Mi a SodaBlasting™ (szóda-szórás) technológia?

Egészen a közelmúltig a festékkel, ragasztóval, graffitivel, rozsdával szennyezett felületek megtisztítására a maró hatású vegyszeres tisztítás vagy a homokfúvással történő felületkezelés, illetve a rendkívül időigényes csiszolás jelentette a legjobb megoldást. Nem is beszélve arról, hogy ezen alkalmazásokkal jelentős mértékben ártunk saját szervezetünknek valamint környezetünknek.

A XXI. században viszont a homokfúvással és vegyszerrel történő felületkezelést a SodaBlasting™ váltotta fel, amely egy biztonságos, költséghatékony, gyors és környezetbarát technológia. Az Egyesült Államokban már évek óta az egyik legismertebb, legegyszerűbb, az emberi szervezetre és a természetre teljesen ártalmatlan tisztítási módszerként tartják számon. Éppen ezért számos iparágon belül előszeretettel alkalmazzák, mint például az építőipar, járműipar, élelmiszeripar, vagy akár a nyomdaipar.

A közfalakat elcsúfító graffitik, régi faházak, erősen szennyezett műemlékek és szobrok, ezen kívül különféle méretű és típusú hajók tisztítására is használják. A SodaBlasting™ egy olyan egyedülálló tisztítási eljárás, ami igazoltan organikus, tehát teljesen ártalmatlan az emberi szervezetre valamint a környezetre. A tisztításhoz felhasznált anyag pedig nem más, mint a szódabikarbóna és a rendkívül finomra őrölt üvegpor. A SodaBlasting™ számos országban már bebizonyította sokoldalúságát, valamint roppant egyszerű kezelhetőségét, ezért az Európai Unióban egyre közkedveltebb tisztítási módszerré vált. Egyik alapvető előnyei közé tartozik, hogy gyorsan rendelkezésre bocsátható. Emellett bármilyen kevésbé, vagy erősen szennyezett felületet (korrózió, rozsda, olaj, festék) hatékonyan, vegyszer használata nélkül könnyedén tisztít, miközben az anyag felszíne sérülésmentes marad. Ez a felhasznált anyagok szerkezetének köszönhető, ugyanis ezen őrlemények szerkezete nem éles, mint a homoké, hanem gömbölyű, és minden, szemcseszórásban felhasznált anyagnál puhább. Ezért nagynyomású alkalmazásuk során kizárólag a kívánt tisztító hatást érik el, a felület méreteinek, simaságának, minőségének megtartása mellett. A felület a tisztítás után nem roncsolódik, mint a homokszórás alkalmazása során, ennek köszönhetően utólagos csiszolásra vagy felület kiegyenlítésre nincs szükség.